Veelgestelde vragen
Heb je een vraag voor ons? Check eerst of hij tussen onze veelgestelde vragen staat!
Scriptiebegeleiding
Onderstaand de vragen die betrekking hebben tot scriptiebegeleiding.
Dit is een veel gehoorde vraag. Scriptiebegeleiding wordt nog vaak gezien als een grijs gebied. Dat komt ook doordat scriptiebegeleiding een heel breed begrip is en ieder bureau of scriptiebegeleider een eigen werkwijze hanteert. Wij werken met opmerkingen in het document. Op deze manier krijg jij concrete aanwijzingen, maar moet je nog steeds zelf alle wijzigingen doorvoeren. Op deze manier blijf jij zelf verantwoordelijk voor de inhoud van je document, en dat is gewoon toegestaan! We kunnen je ook helpen bij het controleren van taal, spelling en bronvermeldingen. Dan voeren we direct correcties door in de track & trace-modus. Ook dit wordt niet gezien als plagiaat of fraude. Je kunt hierover meer lezen op onze pagina over het nakijken van scripties.
In sommige gevallen is het nodig om de stukken door te lezen om goede ondersteuning te kunnen bieden. Iedere scriptiecoach moet de context begrijpen om jou vervolgens het beste advies te kunnen geven. Als het nodig is om jezelf als begeleider in te lezen in bepaalde stukken die je al hebt geschreven (bijvoorbeeld omdat je vastloopt in de structuur of een herkansing moet doen), brengt Jouw Scriptiecoach hiervoor de benodigde tijd in rekening. Uiteraard kijken we altijd kritisch naar de kostencomponent.
Dit verschilt per traject en of je alleen hulp wilt bij een specifieke vraag of het hele scriptietraject. Gemiddeld neemt een student 10 uur af bij intensieve begeleiding, maar als je een specifieke vraag hebt, zijn misschien ook 3 uur voldoende. Alle begeleiding is altijd maatwerk en afgestemd op jouw hulpvraag en situatie. Wil je weten hoeveel uur we nodig hebben om jou te helpen? Vraag dan gerust even een gratis adviesgesprek aan, dan kunnen we je vooraf een concrete inschatting geven. Onze tarieven kun je op deze pagina vinden.
Online scriptiebegeleiding vindt plaats via beeldbellen (Skype, MS Teams, Google Meet en Zoom), waarbij tevens feedback wordt gegeven in je document, zodat je snel weer verder kunt werken. Door middel van het beeldbellen heb je ook op deze manier persoonlijk 1-op-1 contact met je scriptiebegeleider. Soms kan het handig zijn om live op locatie met je begeleider af te spreken, bijvoorbeeld als je uitleg wilt over specifieke modellen of SPSS, of als je de feedback die je hebt ontvangen face to face wilt bespreken. Wij bieden scriptiebegeleiding aan in bijna heel Nederland, en ook in België kun je bij ons terecht voor scriptiebegeleiding. De locatie van de afspraak stem je zelf af met je scriptiebegeleider.
Wij kunnen studenten begeleiden bij bijna iedere studierichting. Daarnaast bieden we ook begeleiding bij de onderzoeksopzet, statistiek en kwantitatieve analyses in SPSS, Stata, R en Python.
Wij hanteren geen minimum aantal uren, maar ons uurtarief daalt wel naarmate je meer uren tegelijk inkoopt. Je kunt ook beginnen met 1 uur en vervolgens nog losse uren bij kopen als dat nodig is. Hierdoor ben je flexibel en hoef je geen dure pakketten of abonnementen af te nemen. Klik op deze link om direct onze tarieven te bekijken.
Dat is zeker mogelijk. Heel vaak wordt er gekozen voor online scriptiebegeleiding. Soms kan het echter ook handig zijn om juist op locatie af te spreken met je scriptiebegeleider. Jouw Scriptiecoach biedt studenten scriptiehulp op locatie door heel Nederland en Vlaamstalig België.
Het schrijven van een scriptie is voor iedereen anders. Bij Jouw Scriptiecoach begint scriptiehulp altijd met een gratis en vrijblijvend telefonisch intakegesprek. Tijdens dit gesprek brengen we jouw hulpvraag in kaart en leggen we uit hoe onze scriptiebegeleiders te werk gaan. Het is belangrijk voor ons dat elke student een goede klik heeft met zijn of haar begeleider. Daarom bieden we ook de mogelijkheid om vrijblijvend telefonisch kennis te maken met je potentiële scriptiebegeleider.
Onze scriptiebegeleiding is altijd praktisch en op maat gemaakt. Sommige studenten vinden het bijvoorbeeld handig om direct feedback en opmerkingen in hun scriptie te ontvangen, terwijl anderen liever overleggen tijdens een online sessie via Skype, Zoom of Teams. Natuurlijk is ook een combinatie van beide mogelijk. Jouw scriptiebegeleider stemt altijd af op jouw behoeften en hulpvraag. We streven ernaar om jouw afstudeerproces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Daarom zijn onze adviezen en tips altijd concreet en duidelijk, en streven we ernaar om elke student specifieke vaardigheden aan te leren.
Als je je inloggegevens bent vergeten, kun je het beste even contact met ons opnemen. Wij sturen je dan een e-mail om je wachtwoord opnieuw in te stellen. Als je meerdere keren hebt geprobeerd om in te loggen en je krijgt een foutmelding wanneer je als bestaande klant wilt inloggen, dan moeten we waarschijnlijk je account resetten. Neem ook in dat geval even contact met ons op.
Het is altijd mogelijk om een factuur te ontvangen, zodat je het bedrag zelf aan ons kunt overmaken. Neem dan zeker even contact met ons op.
Het bestellen van uren of een voordeelpakket bij Jouw Scriptiecoach is eenvoudig:
- Na het gratis intakegesprek ontvang je een vrijblijvend voorstel waarin we je een advies geven over hoeveel uren we verwachten dat nodig zullen zijn voor de begeleiding.
- In het voorstel staat een betaallink. Als je daarop klikt, kom je in de omgeving waar je de bestelling kunt voltooien. Hier kun je het aantal uur zelf aanpassen of direct doorklikken naar het scherm waar je je contactgegevens kunt invullen.
- Vul vervolgens je factuur- en adresgegevens in en kies de gewenste betaalmethode. Let op: je moet ook akkoord geven en een vinkje zetten bij de algemene voorwaarden. Betalingen worden afgehandeld door Mollie.
- Als je bestelling succesvol is, kom je direct in je persoonlijke dashboard waar je direct een afspraak kunt inplannen met je studiecoach of scriptiecoach.
Scriptiebegeleiding wordt niet vergoed vanuit je zorgverzekering, ook niet bij een diagnose als ADD, ADHD of autisme. Vaak is er echter wel een vergoeding mogelijk vanuit de aanvullende verzekering voor psychosociale hulpverlening, waarbij je daadwerkelijk aan de slag gaat met de psychische, emotionele en sociale gevolgen die zich voordoen bij een situatie of aandoening, zoals familie, gezin, relaties en werk. Omdat wij bij Jouw Scriptiecoach geen begeleiding bieden op dit gebied, is er in principe geen vergoeding mogelijk vanuit de zorgverzekering.
Duizenden studenten zijn sinds 2017 geslaagd met behulp van onze scriptiebegeleiding. Wil je ervaren hoe zij onze scriptiehulp hebben ervaren? Bekijk dan onze reviews op Trustpilot. Zo krijg je een goed beeld van hoe we je kunnen helpen. Helaas kunnen we geen garantie geven op succes. Het voltooien van een scriptie met behulp van scriptiebegeleiding is namelijk een samenwerking tussen jou en je begeleider. Dit betekent dat een groot deel van het uiteindelijke resultaat afhankelijk blijft van jouw persoonlijke inzet. Onze scriptiebegeleiders zullen er alles aan doen om je te helpen slagen.
Op het moment dat je door je gekochte uren heen bent, maar behoefte hebt aan meer begeleiding, kun je gemakkelijk de benodigde uren bij kopen via je eigen online omgeving. Nadat je bestelling is geplaatst, wordt het saldo weer opgehoogd en kun je verder werken met je begeleider.
Naast hulp bij onderdelen die je lastig vindt, kan jouw persoonlijke scriptiebegeleider je ook helpen en begeleiden bij het brainstormen, nakijken, oefenen van je verdediging en beargumenteren van je keuzes binnen je scriptie. Deze ondersteuning zorgt ervoor dat het proces soepeler verloopt en dat je alles uit je scriptie haalt wat erin zit.
Gekochte uren kunnen naar eigen inzicht worden ingezet. Is je scriptie af en heb je nog uren over? Dan kun je jouw resterende uren scriptiebegeleiding gebruiken om bijvoorbeeld samen met je begeleider te oefenen voor je verdediging, je bronvermeldingen te laten controleren of een laatste inhoudelijke controle te doen op de vorm en structuur van je document.
Naast scriptiebegeleiding kun je ook bij Jouw Scriptiecoach terecht voor studiecoaching. Ook kunnen wij je helpen bij het maken van verschillende (module)opdrachten die je tijdens je studie moet voltooien.
Onze scriptiebegeleiders hebben veel ervaring met deeltijdopleidingen en de module- en eindopdrachten die je schrijft voor NCOI. Uiteraard bieden wij ook ondersteuning bij het samenstellen van je portfolio. Volg je een NIMA opleiding (NIMA A, NIMA B of NIMA C) dan hebben we ook hiervoor gespecialiseerde begeleiders in huis.
En als je je scriptie hebt geschreven en hulp nodig hebt bij het controleren van taal- en spellingsfouten, kun je ook bij onze correctoren terecht. Als je klaar bent om af te studeren en hulp nodig hebt bij de voorbereiding van je verdediging, staan wij ook voor je klaar! En als je moet herkansen, zijn onze scriptiebegeleiders er ook om je te helpen.
Soms komt het voor dat je geen klik hebt met je begeleider. Bij Jouw Scriptiecoach zijn we heel flexibel. Je kunt altijd wisselen als je niet tevreden bent met je begeleider. Neem snel contact met ons op als je een ontevreden gevoel hebt en loop vooral niet te lang rond met dit gevoel. We gaan samen met jou op zoek naar een oplossing. Als je een andere scriptiebegeleider wilt, is dat sowieso mogelijk! Het wisselen van begeleider gebeurt altijd snel, zodat je geen vertraging oploopt!
De begeleiders bij jouw onderwijsinstelling hebben soms wel tientallen studenten onder hun hoede, vaak vanuit verschillende opleidingen. Hierdoor is het voor de begeleiders van jouw onderwijsinstelling vaak onmogelijk om (snel) de inhoudelijke en concrete feedback te geven die je nodig hebt om je scriptie te kunnen schrijven.
Wij bieden persoonlijke aandacht en kunnen je concrete feedback geven, alsook helpen met de implementatie ervan. Doordat je wordt geholpen door professionals met minstens 7 jaar werkervaring, krijg je altijd hulp van een begeleider die affiniteit heeft met jouw branche en vakgebied. Hierdoor kunnen onze begeleiders ook echt de brug slaan tussen wat je opdrachtgever wil (een oplossing voor zijn/haar probleem) en wat je opleiding wil (een scriptie die voldoet aan de beoordelingseisen vanuit je opleiding).
Jouw Scriptiecoach helpt ook studenten die een afstudeerstage volgen (of verblijven) in het buitenland. Wij hebben inmiddels al meerdere studenten geholpen die studeren in België, Duitsland, Suriname en de Nederlandse Antillen. Wij bieden je dan voornamelijk online hulp bij het schrijven van je scriptie. 1-op-1 begeleiding is namelijk ook goed mogelijk via Teams, Google Meet en Zoom. Zeker wanneer je jouw document deelt via Google Docs. De mogelijkheden kun je van tevoren afspreken met je begeleider, zodat je samen kunt bespreken hoe jullie de samenwerking het beste kunnen aanpakken.
Natuurlijk is dat mogelijk, het komt ook steeds vaker voor dat je samen met twee of meerdere studenten een scriptie schrijft of een onderzoek uitvoert. Begeleiding in een groep kost dan ook niets extra ten opzichte van individuele begeleiding. Jij maakt zelf afspraken met je medestudenten over het delen van de kosten.
Deze vraag wordt steeds vaker gesteld. Jouw Scriptiecoach werkt hier echter niet aan mee; wij schrijven nooit een scriptie of onderzoeksvoorstel. Het uitbesteden van je onderzoeksvoorstel of scriptie aan een ghostwriting bureau kan zelfs worden aangemerkt als fraude door jouw opleidingsinstantie.
In ieder geval geldt dat een scriptie of onderzoeksvoorstel altijd zelf door de student geschreven moet worden, maar de student kan daarbij zeker externe hulp vragen. Vaak is het al gebruikelijk als je gaat afstuderen dat je iemand mee laat lezen, soms zijn dat de ouders, een familielid, maar ook vaak een medestudent van dezelfde opleiding. En in sommige gevallen is dat ook een externe scriptiebegeleider. Zolang de student zelf maar zijn scriptie schrijft en deze ook zelf kan verdedigen. Wel sparren wij met de student in kwestie en kijken waar in het onderzoeksvoorstel of scriptie het mankement zit. Vervolgens geven we aan hoe de student dit kan aanscherpen, maar zelf passen wij nooit documenten aan en herschrijven wij ook nooit teksten.
Wat wij naast scriptiebegeleiding ook aanbieden is een spelling- en taalcontrole door een corrector, maar zelf veranderen wij niets aan de inhoud van het document. Meer informatie hierover vind je op onze pagina 'Scriptie nakijken'.
Wij bieden geen gratis adviesgesprek op locatie aan, dit doen wij telefonisch. Je kunt dus gewoon thuisblijven. Op deze manier vindt het gesprek plaats op het moment dat het jou het beste uitkomt en kun je je kostbare tijd gebruiken om aan je scriptie te werken.
Het gratis adviesgesprek is een gesprek van ongeveer 15 minuten, waarin wordt gekeken naar hoe we je het best kunnen helpen. Dit is dus het moment waarop jij kunt aangeven waar je tegenaan loopt of extra ondersteuning bij nodig hebt. Verder kun je alle vragen die je hebt stellen tijdens dit gesprek.
Tot 2021 was het mogelijk om de kosten die je maakte voor een opleiding of studie op te geven bij de Belastingdienst en ze dus van je belasting af te trekken. Sinds 1 januari 2022 zijn studiekosten en andere scholingsuitgaven niet meer aftrekbaar. Ben je ondernemer? Als de studiekosten zakelijke kosten zijn, kun je ze nog steeds aftrekken van je winst.
Jouw Scriptiecoach heeft in haar privacyverklaring beschreven hoe zij omgaat met de verwerking van jouw persoonsgegevens.
Wij hebben meerdere scriptiebegeleiders die een achtergrond hebben als onderzoeker en jou daarom als geen ander kunnen helpen bij jouw kwalitatieve en kwantitatieve onderzoek (statistiek) en ook bij het verwerken van jouw resultaten in bijvoorbeeld SPSS, Stata, R of Python. Zij kunnen onder andere met je meedenken over de vragenlijst of enquête, het analyseren van de data en het vertalen van deze data naar heldere conclusies en aanbevelingen.
Tijdens het intakegesprek bespreken we jouw hulpvraag en eventuele deadlines. We kijken altijd naar jouw wensen en de beschikbaarheid van onze begeleiders. Dankzij ons uitgebreide netwerk kunnen we snel een koppeling maken met een scriptiebegeleider, zodat je vaak direct kunt starten met de begeleiding.
Statistiek en SPSS
Onderstaand de vragen die betrekking hebben tot statistiek en SPSS.
MANOVA staat voor Multivariate ANalysis Of VAriance. Je gebruikt de MANOVA toets als je 2 of meer groepen met elkaar wilt vergelijken in combinatie met één of meer onafhankelijke variabelen op basis van gemiddelden van meerdere afhankelijke variabelen.
Cronbach's alpha is een methode om te bepalen of verschillende items samen een schaal kunnen vormen. Dit wordt getest op basis van de onderlinge correlatie van de diverse items.
Je gebruikt de multiple regressieanalyse om te toetsen of meerdere onafhankelijke variabelen invloed hebben op een afhankelijke variabele en of dit een positief of negatief effect heeft. Daarnaast is het ook mogelijk om interactie-effecten te toetsen.
De factoranalyse is een functie binnen SPSS die wordt gebruikt om te bepalen of meerdere variabelen kunnen worden samengevoegd tot één of enkele factoren. De factoranalyse onderzoekt de onderliggende patronen en correlaties tussen verschillende items. Items die vergelijkbare patronen vertonen worden gegroepeerd. Hierdoor kan er mogelijk één factor of enkele factoren ontstaan.
Je gebruikt factoranalyse wanneer je de onderliggende structuur van een groep items wilt onderzoeken. Deze analyse is dus niet bedoeld om een hypothese te testen, maar om je gegevens te reduceren tot (enkele) factoren.
Je gebruikt regressieanalyse wanneer je wilt onderzoeken of één of meerdere onafhankelijke variabelen invloed hebben op één afhankelijke variabele. Tevens geeft de regressieanalyse aan of deze invloed positief of negatief is.
Een multiple regressieanalyse houdt in dat er een regressieanalyse wordt uitgevoerd met meer dan één onafhankelijke variabele om de uitkomst voor de afhankelijke variabele te voorspellen. De multiple regressieanalyse onderzoekt of er een (voorspellend) verband is op basis van de correlatie tussen meerdere onafhankelijke variabelen en de afhankelijke variabele, dat kan worden gebruikt om een hypothese te toetsen. De multiple regressieanalyse kan gebruik maken van continue of interval data, maar kan tevens één of meerdere categorische variabelen bevatten als onafhankelijke variabelen (ook wel 'dummies' genoemd).
Je gebruikt de two-way ANOVA-toets wanneer je meerdere hypothesen wilt toetsen op basis van groepsgemiddelden met twee of meer factoren of onafhankelijke variabelen. Hierdoor kunnen naast de effecten van de factoren op zichzelf (hoofdeffecten) ook de gecombineerde effecten van de factoren worden getoetst (interactie-effecten).
De regressieanalyse is een functie binnen SPSS om te controleren of er een lineair verband bestaat tussen één of meerdere onafhankelijke variabelen en één afhankelijke variabele. De regressie berekent een rechte lijn die het beste past bij een puntenwolk of spreidingsdiagram. Dit gebeurt door te bepalen welke (geschatte) lijn de minimale foutvariatie heeft met de individuele punten (lineaire least-square methode). Ook hier dien je rekening te houden met aannames.
De one-way ANOVA is een functie binnen SPSS waarmee hypothesen worden getoetst met twee of meer groepsgemiddelden. Meestal wordt een one-way ANOVA gebruikt om hypothesen te testen met drie of meer groepsgemiddelden. Voor het vergelijken van twee groepsgemiddelden wordt namelijk gebruik gemaakt van de onafhankelijke t-toets.
De two-way ANOVA-toets is een functie binnen SPSS waarmee hypothesen op basis van groepsgemiddelden kunnen worden getest. De two-way ANOVA-toets gebruikt twee (of meer) factoren of onafhankelijke variabelen. Door subgroepen te maken en de variantie binnen de subgroepen te vergelijken met de variantie tussen de subgroepen, wordt getest of er een interactie-effect aanwezig is.
Je gebruikt een ANOVA-toets wanneer je een hypothese wilt toetsen op basis van de gemiddelden van diverse groepen, gebaseerd op één onafhankelijke variabele of factor. Je onderzoekt of er überhaupt een verschil aanwezig is tussen de gemiddelden en vervolgens bepaal je met behulp van een Post Hoc-test hoe deze gemiddelden van elkaar verschillen.
De ANOVA staat voor ANalysis Of VAriance en toetst hypotheses door middel van het vergelijken van gemiddelden van verschillende groepen. De ANOVA analyseert de verschillen (in variantie) binnen de groepen en de verschillen (in variantie) tussen de groepen. Dit wordt getoetst met behulp van de F-toets. De onafhankelijke variabele die de groepen onderscheidt wordt ook wel de factor genoemd. Er bestaat een verschil tussen een one-way en een two-way ANOVA.
Op basis van een gemiddelde wordt getoetst of er een verschil is met een gegeven gemiddelde (One Sample t-test), het gemiddelde van een andere groep (Independent Samples t-test) of dezelfde groep op een ander moment (Paired Samples t-test).
Je gebruikt de t-toets als je een hypothese wilt toetsen op basis van gemiddelden. De t-toets is geschikt voor één of twee groepen. Er zijn verschillende t-toetsen, waaronder de gepaarde steekproeven t-toets en de enkelvoudige steekproef t-toets.
Onder de beschrijvende statistiek, ook wel omschrijvende statistiek genoemd, vallen de SPSS-functies frequenties (aantallen), beschrijvend (beschrijven) en verkennen (onderzoeken). Deze worden gebruikt om data te beschrijven. Als je wilt weten hoeveel mannen en vrouwen er in je onderzoek voorkomen, maak je gebruik van de frequentiefunctie. Het gemiddelde leeftijd kun je berekenen met behulp van de beschrijvende functie. De verkennende functie wordt gebruikt om naar de vorm van je data te kijken, bijvoorbeeld om te controleren of deze normaal verdeeld is.
Voordat je statistische toetsen kunt uitvoeren, moet je vaak eerst de aannames controleren waaraan je data moet voldoen. Een belangrijke aanname die geldt voor bijna alle toetsen in SPSS, is de normale verdeling van continue variabelen (zie hierboven bij beschrijvende statistieken).
Nakijkservice
Onderstaand de vragen die betrekking hebben tot de nakijkservice.
De doorlooptijd van het nakijken van je document hangt af van verschillende factoren:
- Voor een essay of scriptie van 5.000 woorden of minder kun je kiezen voor een spoedlevering, waarbij je jouw gecorrigeerde tekst binnen 24 uur in je mailbox ontvangt. Hou er rekening mee dat hiervoor een toeslag geldt. Let op: deze spoedlevering is niet van toepassing op een inhoudelijke controle.
- Indien je tekst uit meer dan 5.000 woorden bestaat of als je een inhoudelijke controle van je document wenst, hebben we meer tijd nodig. In dat geval ontvang je het document op zijn snelst binnen 2 dagen en uiterlijk binnen 7 dagen terug.
Je wilt natuurlijk weten wat het jou gaat kosten om jouw inhoudelijke scriptie te laten nakijken. Bij Jouw Scriptiecoach hanteren we voor een inhoudelijke controle van jouw document onze reguliere tarieven. Je kunt op de pagina nakijken direct een offerte aanvragen en daar jouw document uploaden. Wij bekijken dan jouw document en geven je, afhankelijk van jouw wensen, een indicatie van de kosten. Je weet dus altijd van tevoren waar je aan toe bent. Onze tarieven voor het nakijken zijn trouwens vrijgesteld van btw.
Vragen rondom het bestellen
Na de aankoop van de benodigde uren krijg je direct toegang tot je persoonlijke dashboard. Hier kun je je documenten uploaden en eenvoudig een afspraak plannen met je begeleider via Calendly. Je kunt ook telefonisch of per e-mail een geschikt tijdstip afstemmen.
Het bestelproces van onze webshop is volledig geautomatiseerd waardoor het helaas niet mogelijk is om de bestelling na plaatsing aan te passen of te annuleren. Je kunt het beste even contact met ons opnemen als je wat wilt toevoegen, wijzigen of je bestelling wilt annuleren.
Jouw Scriptiecoach werkt samen met Mollie als payment provider en biedt de volgende betaalmogelijkheden aan: iDEAL, Bancontact en SOFORT Banking. Direct na ontvangst van jouw betaling kom je op je persoonlijke dashboard en kun je een afspraak inplannen met je studiecoach of scriptiecoach.
Mocht je na een succesvolle afronding van de bestelling geen bevestigingsmail hebben ontvangen, controleer dan eerst de spamfolder (te herkennen aan bijvoorbeeld 'ongewenste e-mails') in je postvak. Als de bevestigingsmail daar niet in staat, neem dan contact met ons op.
Andere vragen?
Staat je vraag en antwoord hier niet tussen? Neem dan contact met ons op.